Vi kommer tregt i gang i det som er vår siste kamp på denne siden av 2022. Bortelaget scorer etter to minutter og har initiativet de neste, mens vi ikke virker fokusert på oppgaven. Vendepunktet kommer etter 11 minutter da den ene poengkongen (Ceder) spiller fri den andre (Carnbäck), som utligner med skudd under Comet-keeper. To minutter senere kommer en knallhard Meyer-klassiker fra høyre som keeper aldri rekker over på. Deretter utnytter først Darby Llewellyn og så Nils Carnbäck overtallsspill og sender oss opp i 4-1-ledelse. Alle fire målene kommer i løpet av bare fire minutter. 

14 seiere på rad

Begge lagene scorer to ganger i andre periode. Comet to ganger i overtall, mens Llewellyn putter vår første ved hjelp av en uheldig Comet-keeper - og en Joachim Engesveen i sprintfart fra benken, snapper puck og setter den høyt i nettet fra foran mål. 

Comet reduserer en gang i siste perioden og tar ut keeper siste halvannet minuttet i jakt på redusering og utligning. Vi holder unna og noterer oss for vår 14. seier på rad i serien. 

Tre på topp

Vi ta med oss at tre Narvik-spillere topper seriens poengliga så langt: Carnbäck (50), Llewellyn (35) og Ceder (35). Nils Carnbäck leies nå ut til vår samarbeidsklubb Lillehammer i Fjordkraftligaen fram til vi starter opp seriespillet igjen i januar. Fabian Plogås reiser på pre camp til Danmark før U20-VM, mens keeperkollega Arvid Ljung må under kniven for en mindre skade. Darby Llewellyn reiser over dammen på juleferie, mens laget ellers trener to uker til før det blir noen etterlengtede fridager. 

260 poeng på 128 kamper

Før kampen ble ellers Johan Ceder hedret for sin innsats for Narvik Hockey. Styreleder Terje Feragen delte ut blomster og rallarhatt, gitt av samarbeidspartner Fischer klær, mens vår samarbeidspartner Quality Hotel Grand Royal spanderer tre-retters middag for to til mannen med 260 poeng på bare 128 kamper. Og som det ble sagt i hyllesten: 

"Han kalles magikeren, tryller assists og mål ut av umulige situasjoner. Han kom til Narvik som guttunge i 2012 og forsvant fra byen igjen i 2016 - etter å ha herjet med frustrerte motstanderlag i fire sesonger. I fem år gjør han deretter samme jobben i hockeyettan for Asplöven, Bodens og Kiruna AIF - før han plutselig står i døra i Nordkraft Arena igjen i høst. Og han fortsetter der han slapp. Etter 16 kamper i årets sesong har han bidratt med 11 mål og 20 assists. Den 21. november leverer han to assists i 4-1-seieren mot Gjøvik. Det gjorde ham samtidig til tidenes poengkonge for Narvik Ishockeyklubb med nå 260 poeng på bare 128 kamper! Vi gratulerer Kalix-gutten og nå veteranen Johan Ceder med tittelen! Og vi gratulerer ham med 31-årsdagen på tirsdag!" 

 

(Foto: Sofie Alexandra Kitterød)