"Da sportssjef Andrè fortalte oss historien bak her, så sa vi selvsagt ja til å bidra. Dette er en spiller som skal "trø til" for Narvik Hockey inn mot kvalifiseringen i mars. Men samtidig ligger det en historie her som er veldig spesiell," sier Kjell-Ivar Berg, leder av supporterklubben Ørneskriket. 

Heier på positive krefter

"Narvik Hockey går mot et sluttspill i 1. divisjon. Sommerseth ønsker i den sammenheng å bidra til å gjøre et godt hockeylag enda bedre. Vi heier på positive krefter som bidrar til bolyst og blilyst lokalt. Og en hockeyklubb med ambisjoner hører med der. Samtidig er historien til Wade MacLeod en historie om aldri å gi opp drømmen. Slikt bør inspirere, sier styreleder Bård Sommerseth i Sommerseth AS, som er en av bidragsyterne og også en mangeårig samarbeidspartner til Narvik Hockey. 

Handler om bolyst

I samme kategori er Skålvold Eiendom, som også bidrar økonomisk til nysigneringen.

"I bunn og grunn handler det jo om bolyst. Vi vil gjerne bidra til en positiv utvikling i byen, støtte opp om tiltak for eksempel på idrettssiden som gavner også de yngre. Ishockeyklubben er et slikt eksempel. Nå ble vi bedt om å ta et ekstra tak for å støtte klubben, og det har vi valgt å respondere positivt på, sier Laila Skålvold. Selskapet Skålvold Eiendom er også tungt inne i Quality Hotel Grand Royal, som også er en mangeårig samarbeidspartner med Narvik Hockey.  

Et levende mirakel

Og for å ta det med en gang: Dette er ikke "bare" en ny signering. Nykommeren Wade MacLeod (34) er kort og greit et levende mirakel. Han er fire ganger operert for svulst i hjernen. Hver gang har han måttet lære seg både å gå og å snakke igjen. De tre første svulstene var godartet. Den siste definitivt ikke. Den var definert som dødelig og den vokste aggressivt. Han kaller den selv "pesky", irriterende... I 2018 ga legene ham beskjed om at han hadde tre til fem år igjen å leve.
Vel...
I tre år var han borte fra isen. De to siste årene har han vært erklært kreftfri og han har brukt tiden til å trene seg opp igjen. To og en halv time hver dag med personlig trener - pluss istid. Med profesjonelle spillere hjemme i Canada.
I høst dro familien til England, der Wade MacLeod har spilt for Manchester Storm. Nå kommer altså hele familien på fire, Wade, kona Karly og barna Ava (4) og Georgia (snart ett) til Narvik.

Solid poengplukker

Wade MacLeod har som sagt vært en solid poengplukker uansett hvor han har vært. Det til tross for at han underveis har vært operert flere ganger for "irriterende" svulster i hodet. På 256 kamper i AHL og ECHL ble det 183 poeng. På nest øverste nivå i Tyskland ble det 117 poeng på 114 kamper.
"Vi snakker om en fantastisk hockeyspiller med en utrolig historie. Vi får en ekstremt rutinert spiller med et meget høyt ferdighetsnivå. Historien hans forteller om en vilje av stål og en vanvittig motivasjon. Han kommer til Narvik også med en bagasje av livslære få andre kan vise til," sier sportssjef Andrè Lysenstøen. Både han og styreleder Terje Feragen takker Sommerseth AS, Skålvold Eiendom og supporterklubben Ørneskriket for å ha har gjort overgangen mulig.

Gjøre seg kjent

"Det er økonomiske bidrag fra gode støttespillere som gjør at vi kan ønske MacLeod og familien velkommen til nord," sier Feragen.

Planen er at Wade MacLeod skal bruke desember måned til å gjøre seg kjent på is og med laget i Narvik. Etter nyttår er han så klar for å bidra i norsk 1. divisjon.

"Vi har virkelig troen på at han kommer til å bli varm i trøya fram mot kvalifiseringsspillet og være en viktig bidragsyter i et allerede meget godt lag," sier André Lysenstøen.

Wade MacLeod er signert på en kontrakt på 1+1 år.
Wade MacLeod hos Eliteprospects