Vibece og Iselin lover en fantastisk jentedag

I USA, Canada, Russland, Sverige og Finland er det en selvfølge, men den 15. oktober springer også titusentalls jenter ut på isen også i Australia, Sør-Afrika og Argentina. Og i Norge. I 2016 deltok over 40 land i den internasjonale jente-ishockeydagen.

I Narvik skjer det for femte gang i år.

– I fjor var vi over 70 jenter. Nå håper vi på å bli over hundre, sier Vibece Nakis og Iselin Olsen Solberg. De to er ansvarlig for arrangementet i Narvik og lover en dag fullspekket av positive opplevelser.

– Vi og resten av damelaget til Narvik Ishockeyklubb er vertskap, i godt samarbeid med klubben vår og Norges Ishockeyforbund, sier de to.

Målgruppen for jentehockeydagen er alle jenter fra fire år og oppover.

– Og med «oppover» mener vi bokstavelig talt absolutt alle. Selv om de aller fleste som forsøker seg på is denne dagen er barn, har vi de siste årene også hatt voksne deltakere. Den eldste som møtte hadde rundet 30 år, og hadde det kjempegøy! Her er alder absolutt ingen hindring.

– Vi har i tillegg til skøyte- og hockeyskolen for de yngste et videre treningstilbud for alle alderstrinn fra seks år og oppover til damelaget, der vi to hører hjemme. Det er aldri for sent å begynne, sier Vibece og Iselin.

Målet med jentehockeydagen er åpenbart ønsket om at flere jenter skal få lyst til å prøve seg på sporten som fortsatt er relativt liten som jenteidrett.

– Med en egen jentehockeydag har vi muligheten til å gjøre noe med det. Det er ingen grunn til at jenter ikke skal spile ishockey. Det er en av de mest komplette idrettene som er å oppdrive.

– På jentehockeydagen kan alle som vil få prøve seg helt uforpliktende på is. Vi skal tilbringe en hel dag i lag og bare ha det gøy.  Målet er selvfølgelig å rekruttere så mange nye spillere som mulig.
– Kanskje en dag blir vi like stor på damesiden som på herresiden. Vi har i hvert fall mange iherdige sjeler som jobber for dette. Og alle jenter, uansett alder skal være trygg på at de vil bli tatt godt imot, sier Vibece Nakis og Iselin Olsen Solberg.

Å delta på jentehockeydagen er gratis.

– Utstyr kan vi låne ut så langt det rekker, men ønsker veldig gjerne at de som selv har utstyr, eller kan få låne av venner, benytter seg av det.

– Ingen foreldre til de yngste behøver å være med ut på is, vi har egne instruktører. All erfaring viser at de unge er mer villig til å lære og å prøve nye ting når foreldrene ikke er på isen samtidig.
– Det blir i tillegg servert både lunsj og middag. Og masse sosialt både på og utenfor isen, sier Vibece Nakis og Iselin Olsen Solberg.

I tillegg til en god opplevelse ute på isen i Nordkraft Arena vil alle som deltar få litt “stæsj” i form av t-skjorter og annet sponset av Norges Ishockeyforbund.

Om noen har spørsmål om jentehockeydagen kan Vibece Nakis kontaktes på mobilnr 481 35 015