Hekta på hockey – mil etter mil

Matilde i garderobe

Få  andre i Narvik Ishockeyklubb bruker så mye tid på å få komme seg ut på isen i Nordkraft Arena som Matilde Bogholm.

Åtteåringen fra Bjørkåsen i Ballangen bruker tett innpå 18 mil og rundt tre timer i bil hver eneste uke for å få spille med lagkompisene i U08-laget.

I tillegg er det jo selvfølgelig å komme seg til og fra for å få sett flest mulig av a-lagets seriekamper. Heldigvis er den ene av ukens treninger rett etter hjemmekamp søndag, slik at disse lar seg kombinere.

Matilde selv vet ikke om det er andre andre i Ballangen som er like interessert i hockey som henne.

– Det er noen andre som også drar inn til Narvik for å se kamp, men jeg tror jeg er den eneste som bruker så mye tid som dette, sier hun.

Denne sesongen er den første der hun spiller på lag. I fjor, og de tre årene før det, var hun en del av klubbens hockeyskole. Hockeyskola er tilbudet for de som vil prøve å komme i gang med hockey. Og selv om hockeyskola er et topp tilbud, er Matilde Bogholm glad for nå å ha kommet i gang med ordentlige treninger i et lag.

– Det er helt klart en forskjell. Med egen trener øver og lærer vi mer. Det er morsommere, sier hun.

Matilde på Børsvannet

Ikke all trening skjer imidlertid i Nordkraft Arena. Hjemme i Ballangen trener Matilde allidrett med fotball-laget sitt på vinteren. Og når forholdene tillater det, er hun også på sine ”egne” skøytebaner med naturis, enten på Børsvannet, eller Husvannet nede i sentrum.

– Sist vinter var det kjempefine forhold, og det håper jeg det skal bli denne vinteren og, sier Matilde Bogholm.

At Matilde bruker tid på flere idretter synes mamma Vigdis er viktig.

– Allsidighet er verdifullt, og at Matilde vil holde på med både fotball og ishockey er vi som foreldre veldig fornøyde med. Vi meldte henne på hockeyskola fordi det var bra for balanse, motorikk og alt det der.

– Så tok vi henne med på kamp. Da var hun hekta. Først på keeperen, og så fulgte hun mer med på spillet etter hvert.

– Nå følger hun med, kommenterer og stiller spørsmål til det meste som skjer på banen. Og jeg er ikke lengre i nærheten av å ha svaret på alt.

– Dette er jo bare kjempegøy, sier Vigdis Bogholm.