Ny og ekte Narvik-ørn debuterte

 

Stian Evensen fikk sin debut for Narvik Hockey i 1. divisjon da han entret isen mot Comet i Nordkraft Arena søndag ettermiddag.

Stian Evensen

Evensen er dermed den femte Narvikgutten som aksler den blå trøya i en offisiell kamp for Ørnene denne sesongen.

Også i sesongoppkjøringen var Stian Evensen på is for a-laget i treningskamp, men han måtte vente til midten av november før det ble skikkelig alvor.

Stian Evensen virket selvsikker i sine involveringer i søndagens kamp, og selv er han fornøyd med innsatsen.

– Jeg merket ikke noen nerver. Vi lå jo ikke så godt an i kampen da jeg fikk komme utpå, så det som sto mest i hodet på meg var å bidra overfor de andre guttene med positivitet og vilje. Ute på isen gjorde jeg derfor så godt jeg kunne blant annet med å forsøk å prate opp resten av laget, sier Evensen.

Med attenåringen Stian Evensens inntreden på laget, teller nå a-lagsstallen hele fem ekte Narvikgutter. I tillegg til ”veteranen” Markus Kiil (28), er fra før av Sivert Mangersnes (19), Jonas Kuraas (18) og Martin Henriksen (18) fast inventar hos Arctic Eagles. Fire av fem er altså fortsatt tenåringer.

I likhet med Sivert Mangersnes er Stian Evensen back, mens Markus Kiil, Martin Henriksen og Jonas Kuraas alle tre er forwarder. Det betyr at Narvik hockey kan stille med en komplett Narvikrekke, om man vil.

Søndag i Nordkraft Arena ble det ikke helt slik. På det meste var fire av de fem Narvikguttene på isen samtidig. Det er imidlertid kun et spørsmål om tid før skjer.

For øvrig: Da Stian og de andre snørte på seg skøytene for aller første gang, var det på uteis under stjerner og nordlys, lenge før en ishall eksisterte.

Narvik Hockey er veldig stolt over at vi med det som utgangspunkt nå har hele fem gutter som spiller på nest øverste nivå i Norge.

Søndagens kamp mot Comet endte dessverre med tap 1-6.

PS: Det hører med til historien at Stian Evensen ikke bare jobber hardt for selv å bli en best mulig hockeyspiller. Han bruker også mye av sin fritid for å bidra som hjelpetrener for klubbens U13-lag. Stian blir definitivt ikke den siste Narvikgutten som kommer til å gå gradene opp til A-laget.